BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

dimecres, 12 de novembre del 2014

Tema 4. Internet aplicat a l'educació: blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor.

Ahir, les nostres companyes van explicar el tema 4 "Internet aplicat a l'educació: blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor" Totes aquestes pàgines utilitzades a la web 2.0.

La Webquest: és una activitat guiada i estructurada. Es proposa a l'alumne una activitat i un procés de treball basat en recursos d'Internet.
La webquest s'estructura en: introducció, tasques, procés, avaluació, conclusió i orientació del professor.

Dins de la webquest, podem trobar altres tipus com:
  • Miniquest.
  • Blogquest.
  • Tubequest. 
  • Earthquest. 
  • Geoquest/Mapquest.
Entre aquestes, les nostres companyes van decidir centrar-se més en la miniquest.
La Miniquest: és un tipus de webquest, però en versió reduïda. La seua duració es aproximadament d'una setmana i esta formada en tres parts: l'escenari, la tasca i el producte.
Un exemple de Miniquest es pot veure en la creada per les nostres companyes.

Cacera del tresor: és una pàgina web amb preguntes i enllaços d'Internet on els alumnes han de buscar les respostes i al final hi ha la "gran qüestió" que han de respondre, sobre el tema elegit.

Blog: és un lloc web en el qual un o diversos autors poden publicar textos o articles, on apareix primer de tot el més recent. Aquests es caracteritzen per una fàcil publicació. A més, el blog pot tractar de qualsevol tema, és gratuit i d'estructura cronològica.
Està normalment format per entrades, que s'actualitzen periòdicament, categories, informació sobre l'autor, gadgets i widgets, a més de altres elements.

Y per últim, la wiki: és un tipus de web que es fa amb colaboració amb un grup de persones, i que pot ser fàcilment editada per qualsevol de les persones. A més, es senzilla i ràpida, qualsevol persona pot veure i modificar la informació, té un historial de tots els canvis que s'han realizat i permet que es recupere el text si algú ho habia eliminat per errada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada