BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

dissabte, 8 de novembre del 2014

Tema 13. El vídeo en l'ensenyament i la formació.

El Dijous 6 de Novembre les nostres companyes van expossar a classe de DCADEI, el tema El vídeo en l'ensenyament i la formació. 

Introducció
El vídeo el podem utilitzar a classe d'Infantil com a un recurs didàctic, és un mitjà de gran interés per als docents i té una diversitat de funcions.

Possibilitats i limitacions
Les possibilitats que encontrem són les seqüències aïllades, la tranferència de la realitat, el context no abstracte i elements verbals i no verbals. A més les limitacions que encontrem són les limitacions en el medi com per exemple necessitats d'equip adequat, limitacions del docent com la falta de formació i limitacions del centre com la falta de materials.

Funcions del vídeo
El vídeo el podem utilitzar per a motivar als xiquets, per a transmetre informació, ampliar coneixements. A més el podem utilitzar com a instrument d'avaluació i per a formar al docent.

També podem trobar altres funcions com les noves tècniques de treball, didàctic i lúdic, anàlisi i reflexió, difondre informació i experimentar i investigar.

Usos del vídeo i de la càmera
Els usos del vídeo i de la càmera que encontrem són promoure la creativitat, particcipació dels xiquets, transmetre informació i idees i instrument d'avaluació.

Objectius
Els objectius que hi ha són les possibilitats del vídeo, analitzar, familització de les tecnologies, conèixer el procés d'un vídeo, presentar resultats i adquirir criteris didàctics.

Integració didàctica
En la integració didàctica podem fer-nos les preguntes: quan i com? per a qui? i què es pretén?, també encontrem el context, els interessos dels alumnes i les diferències cognitives dels xiquets.

Els tallers de vídeo
En els tallers de vídeo podem fer activitats creatives i útils, fomentar l'ús del llenguatge, inseció a les TIC's i mitjà d'expressió.

Fases per a l'elaboració d'un vídeo
Les fases per a l'elaboració d'un vídeo són les següents: 1. Observació (preparació), 2. Planificació: escriure les teues idees, determinar qui és el teu públic, etc. i 3. Producció.

Possibilitats educatives 
Metodologia: constructivisme, aprenentatge significatiu, observació directa, observació sistemàtica, activa, deductiva i verbalista.
Materials didàctics: la càmera de vídeo.
Agents implicats: el professor/a, pares i alumnes.


Així us deixem un video que hem creat nosaltres amb el editor de video de youtube, esperem que us agrade.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada