BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

diumenge, 30 de novembre del 2014

Tema 15. Internet com a mitjà d´informació, comunicació i aprenentatge

El dia 25 de Novembre, les nostres companyes van expossar a classe de DECADEI el tema de "l'Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge".
Per a introduir el tema van parlar del què és l'Internet, la seua definició, història i evolució. Podem dir que Internet ve de les abreviacions de INTERconected NETwork, (xarxes interconectades) i és un canal, no un mitjà. Els diferents que utilitzen Internet com a canal són la Web, el correu electrònic i fins i tot la televisió i la ràdio. (Javier Candeira, 2001).
 Amb l'ús de l'Internet podem encontrar:






També encontrem l'Internet com a recurs per a la recerca d'informació, aquestos recursos són:
1. Gran biblioteca virtual, on tenim que saber quina informació seleccionem en internet i com l'autilitzem en l'aula.
2. Portals educatius, s'han convertit en un recurs principal que proporciona una gran quantitat d'informació i recursos a tota la comunitat educativa. Alguns exemples són:


















A més, encontrem l'Internet com a recurs per a la comunicació, on encontrem grups de conversació, videocomunicacions, llistes de discussió, correu electrònic i grups de noticies.


I per últim anem a veure l'Internet com a recurs per a l'aprenentatge, on ens fem la pregunta de per què utilitzar l'Internet com a un nou paradigma per a l'accés al procés d'ensenyança-aprenentatge, és a dir, fa que fluidesa dels diferents rols a l'esquema tradicional, tant alumne com professors comparteixen rol per un moment i proporciona el treball en equip. I el glosgteredu és una eina 2.0 més coneguda i utilitzada en l'entorn educatiu de les TIC, és fàcil, divertida, creatiu i amb gran possibilitats didàctiques, es poden per unitats didàctiques, recopilacions d'audicions o videos i presentació de treballs, murals, etc i hem d'utilitzar-la: registrant-se, crear un blog, anar a les diferents seccions i grabar.
Els avantatges que té són: la seua especificitat, la seua facilitat d'ús, el seu format digital i el seu caràcter en línea. I un exemple de glogster és:

I finalment anem a veure les possibilitats educatives en educació infantil, les quals encontrem:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada